Jura E6 Platina kopen?

De Jura E6 Platina is een volautomatische espressomachine die is gemaakt om een ieder te voorzien in eenvoud. De koffiemachine is ontworpen om van koffiebonen de lekkerste koffie te maken. Door de verschillende technieken waarmee de Jura koffiemachines uitblinkers zijn binnen de koffiemarkt. 

De JURA E6 Platina is een van de goedkopere JURA koffiezetapparaten uit de serie 2020 op de markt. Ondanks de lagere prijs heb je keuze uit 11 verschillende koffiespecialiteiten waarvan je de sterkte, temperatuur en hoeveelheid eenvoudig zelf kan bepalen. 

Zo is er door middel van de eenvoudige bediening de keuze uit de traditionele koffie, espresso, doppio en je kan er zelfs een cappuccino mee maken. Dit komt door de handige melkopschuimfunctie die jouw kopje koffie omtovert tot een heerlijke cappuccino.

Inhoud

Waarom is de Jura E6 Platina goed?

De Jura E6 Platina koffiemachine is geschikt voor zowel thuis als op kantoor. Het eenvoudige bedieningspaneel zorgt ervoor dat je met een paar klikken op de knop een kopje koffie zet. Voordat je wellicht de keuze maakt om over te gaan op het aanschaffen van deze Jura E6 is het belangrijk om te weten dat:

  • Het betreft een volautomatische espressomachine.
  • De koffiemachine heeft een hoogte van 44,4cm, een breedte van 28cm en een diepte van 34,6cm. 
  • Weinig onderhoud door het geïntegreerde waterfilter!
  • 25 maanden garantie bij aankoop
  • Bonenreservoir van 280 gram.
Wanneer je kijkt naar het bonenreservoir is dit niet de aller grootste, maar naar onze mening is het zeker groot genoeg om voldoende kopjes koffie te kunnen zetten zodat je deze koffiemachine ook op kantoor kan gebruiken. Met de Jura E6 Platina hoef je niet om de paar kopjes koffie weer het bonenreservoir aan te vullen. En dat is wel zo handig natuurlijk. 
 

Is de Jura E6 iets voor jou?

Wanneer je aan het nadenken bent over het feit of de Jura E6 iets voor jou is dan is het goed om te weten dat Jura deze koffiemachine heeft ontworpen voor een middel tot groot gezin met een redelijk koffiegebruik. Ook is er voor de melkspecialiteit liefhebbers niks te klagen doordat je met deze koffiemachine eenvoudig alle soorten melkspecialiteiten kan bereiden.

Wel vinden wij de Jura E6 niet het meest optimaal om een cappuccino of flat white mee te zetten. Wanneer je toch graag veel melkspecialiteiten drinkt dan raden wij ook de Jura E8 aan.

Drink je regelmatig decafe ofwel een kopje koffie zonder cafeïne? De Jura E6 heeft een apart vakje voor deze gemalen koffiebonen zodat je eenvoudig kan wisselen.

Jura E6 kopen?

Jura bestekoffiezetapparaten

De bediening van de Jura E6 Platina

Wat wij al direct mooi vinden aan de Jura E6 is het grote LCD-scherm met de drukknoppen aan de zijkant van het scherm. Het menu laat eenvoudig zien welke koffiespecialiteiten beschikbaar zijn om voor jou uit te kiezen. Ook kan je simpel een dubbele koffie zetten door tweemaal op de knop te klikken.

Wanneer we deze Jura E6 vergelijken met de andere Jura koffiemachines valt het wel op dat het zetten van een melkspecialiteit zoals een cappuccino of een flat white wel wat meer tijd en moeite kost. Dit komt doordat je zelf net even wat meer handelingen dient te verrichten. 

Deze handelingen zitten hem in het bereidingsproces. Er wordt namelijk een melding gegeven wanneer je zelf de melktoevoer open en weer dicht moet draaien. En los van het feit dat het niet al te veel moeite is om deze handelingen te verrichten dien je dus bij de koffiemachine te blijven staan. 

De bediening via de smartphone met de Jura app

Met de Jura app kan je heel eenvoudig de bediening en de instellingen van de koffiemachine regelen. Dit doe je gewoon op afstand en je hoeft hiervoor niet eens van de bank af. Met de app stel je eenvoudig jouw favoriete koffie in om zodoende de perfecte samenstelling te maken.

Wel is er één groot minpunt aan deze app en dat is het feit dat hij niet standaard wordt meegeleverd. Het gebruik van de app dien je te verbinden met jouw koffiemachine middels een ‘connect accessoire’ en deze kost nog eens €30. Onze eerlijke mening hierover is dat dit niet erg klantvriendelijk is. Met de aanschaf van de Jura E6 Platina is al redelijk wat geld gemoeid en om dan ook nog eens een los bedrag te vragen voor het gebruik van de app vinden wij een tegenvaller. 

Extra functionaliteiten

Van een Jura koffiemachine mag je gewend zijn dat er veel functionaliteiten worden meegeleverd. Zo is dat ook het geval bij deze Jura E6 Platina. De koffiemachine wordt namelijk standaard geleverd met een heetwaterfunctie en de mogelijkheid om melkspecialiteiten te bereiden. 

Jura E6 Review:

Ben je toch wat visueler ingesteld zoals de meeste? Kijk dan ook eens naar onderstaand filmpje. Hierin wordt nogmaals haarfijn uitgelegd waarom de JURA E6 Platina een top koffiemachine is. 

Welke koffiebonen voor Jura E6?

Met deze prachtige en kwalitatieve Jura haalt u een intelligente koffiemachine in huis. Alle aroma’s van de bonen komen volledig tot hun recht door het door JURA ontwikkelde impulsextractieproces (P.E.P). Waardoor u simpelweg zo eenvoudig mogelijk kan genieten van een kopje verse koffie. 

Ondanks dat de intelligente technologie in een Jura koffiemachine voor het optimale resultaat van jouw koffiebonen zorgt is het altijd handig om te weten welke koffiebonen er voor een Jura koffiemachine worden aangeraden. 

Om deze redenen vinden wij het een goed idee om jou hiermee op weg te helpen! Wij raden het allereerst aan om goede krachtige koffiebonen te kopen. Mits je daarvan houdt natuurlijk!

Douwe Egberts koffiebonen

Koffie Douwe Egberts espresso bonen extra dark roast 1000gr

Soolong koffiebonen

Soolong Speciality Koffie Koffiebonen Uganda Arabica Vers Gebrand Medium Roast Espresso

Welke Jura koffiemachines zijn er?

Wanneer je op zoek bent naar een JURA koffiemachine weet je dat er veel mogelijkheden zijn. Zelf vinden wij het nog wel interessant om de JURA A1 uit te lichten. Dit model lijkt op de JURA E6 Platina, maar is dan toch wat compacter en minder uitgebreid. 

De reden dat we dit model graag benoemen is dat, ondanks het een iets wat slankere versie betreft, je dit ook merk in de aankoopprijs. En de prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor in de overweging van het aanschaffen van een nieuwe koffiemachine. De JURA A1 kan je namelijk aan kopen voor een bedrag van €499. En dat scheelt aanzienlijk. Wil je meer weten over dit model? Kijk dan ook eens op onze pagina over de JURA A1

Ben je ook op zoek naar een leuke manier om jouw kopjes koffie en/of espresso’s op te dienen. Ga dan eens voor nieuwe espresso kopjes. Wij hebben er een aantal met elkaar vergeleken op de pagina van de Italiaanse espresso kopjes. 

Veelgestelde vragen

De Jura E6 kost op dit moment zo’n 899,- euro. Wil je weten waarom wij deze koffiemachine het geld waard vinden? Lees dan deze pagina. Of ga direct naar de Jura E6!

Het bereiden van een cappuccino of andere melkspecialiteiten met de Jura E6 is wat arbeidsintensiever dan met de andere Jura koffiemachines. Je dient namelijk bij het apparaat te blijven staan om zodoende de melktoevoer open en dicht te draaien. 

De Jura E6 is een kwalitatieve koffiemachine waardoor onderhoud minimaal nodig is. Denk aan de gemiddelde richtlijn van 3 tot 5 jaar. 

Het is goed om te weten dat je alle soorten koffiebonen voor de Jura E6 kan gebruiken. Wel is het goed om te weten dat wij onze voorkeur hebben voor welke koffiebonen dit volgens ons moeten zijn. Bekijk deze pagina wanneer je daar achter wil komen!