Is de Jura E8 2020 de beste Jura koffiemachine?

De Jura E8 2020, wellicht wel de beste koffiemachine van 2020, is een van de parade paardjes uit de JURA-stal. Maar wat onderscheidt de Jura E8 2020 nou van de andere Jura modellen? En waarom is dit model nu zo bekend geworden?

Dat komt doordat Jura haar nieuwe koffiemachines steeds weer uitrust met betere technieken. Zo is de Jura E8 2020 uitgerust met een nieuwe techniek genaamd: Professional Aroma Grinder. 

Met deze nieuwe techniek garandeert Jura 12,2% meer aroma. Het pulserende extractie proces (P.E.P.®) geeft een volle smaak aan de koffiespecialiteiten. In normaal Nederlands betekent dit dat de smaak beter tot zijn recht komt. De koffie stelt zich beter open aan het water. Hierdoor kan het water beter door de gemalen koffiebonen gaan, waardoor de smaak beter wordt. 

De innovatieve Jura E8 2020

De Jura E8 2020 voorziet je van een overheerlijk kopje koffie. Met een uit liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten is er voor iedere koffieliefhebber voldoende keuze! Wat deze koffiemachine daarnaast nog zeer interessant maakt voor de echte liefhebber is het feit dat je ook melkspecialiteiten kan zetten. 

Door het geïntegreerde melkpijpje maak je in een handomdraai een overheerlijke flat white of cappuccino. Wat ons betreft is dit een uitstekende toevoeging. Ik hoor je denken: maar dat hebben de andere Jura koffiemachines toch ook? 

Dat klopt, veel zijn ook uitgerust met het melkpijpje. Het is ook wel iets wat we van Jura mogen verwachten. Desalniettemin zijn we er toch heel blij mee dat de Jura E8 2020 deze ook weer tot zijn beschikking heeft. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de koffiespecialiteiten waarin het koffiezetapparaat je voorziet handmatig aan te passen naar jou eigen wens. Dit komt door het feit dat je de maalgraad handmatig kan aanpassen. Hiermee zorg je ervoor dat de bonen grof of juist heel fijn gemaald worden. Dit heeft weer direct invloed op d de aroma’s van je kopje koffie. En dus ook direct op de smaak. 

Naar onze mening moet je hier gewoon maar eens mee gaan spelen. Door de vele mogelijkheden vind je uiteindelijk wel de juiste stand die bij jou past. Ook de hoeveelheid water en de temperatuur kan eenvoudig worden aangepast. Toch handig! 

En als klapper op de vuurpijl is het ook mogelijk om deze koffiespecialiteiten op te slaan. Zo kan jij met een druk op de knop weer genieten van jouw favoriet. Dit komt door de luxe computer waarmee deze koffiemachine is uitgerust. 

Review: Jura E8 2020

Naast het onderstaande filmpje waarin je een derde partij een review ziet geven over de Jura E8 2020 hebben wij zelf ook dit model onderworpen aan een test. DE Jura E8 is dus een volautomatische espressomachine die ons in alle eerlijkheid wel een beetje heeft verrast. 

Dit komt doordat de Jura gewoonweg heerlijke koffie zet welke met behulp van de standaard instellingen al direct goed van smaak is. Daarnaast kan je gebruik maken van de App om koffie te zetten waardoor je dus niet van de bank af hoeft om een kopje koffie te zetten. 

Erg leuk om eens uit te proberen, maar we zijn wel heel eerlijk over de toegevoegde waarde ervan. Die is in onze ogen minimaal, aangezien je toch altijd een kopje onder het apparaat moet zetten. 

Naast de functionaliteiten die we op deze pagina uitgebreid hebben uitgeschreven is het ook goed om te weten dat het schoon maken van dit Jura koffiezetapparaat erg eenvoudig is en weinig tijd in beslag neemt. We dienen ook een klein puntje van kritiek te noteren doordat deze koffiemachine geen touchscreen heeft. Je dient namelijk gebruik te maken van de drukknoppen op het toestel. 

Conclusie: op basis van onze review geven wij de Jura E8 2020 een 8,5/10

Luxe en eenvoudige bediening

De Jura E8 2020 is uitgerust met een 2,8″ kleurendisplay. Dit display is uitgerust met zes toetsen en een volledig nieuw bedieningsconcept. Hiermee kan iedereen eenvoudig het apparaat bedienen. 

Ook een leuke handigheid is het feit dat de slimme computer jouw voorkeuren naar voren haalt. Hierdoor zie je steeds twee tot vier verschillende favorieten op het scherm aanwezig. Dat scheelt weer aan aantal klikken op de knop!

Om het voor jou overzichtelijker te maken hebben we daarom de voordelen maar nog eens op een rijtje gezet:

 • 280 gram koffiebonen passen in het reservoir.
 • Een groot waterreservoir van maar liefst 1,9 liter. 
 • Een heetwaterfunctie om voor de liefhebbers ook direct een kop thee te zetten.
 • De optie om een overheerlijke cappuccino te zetten door de meegeleverde melkslang.
 • De mogelijkheid om het apparaat te bieden met de app.
 • En wellicht nog wel een van de fijnste pluspunten aan dit apparaat: hij maakt nauwelijks lawaai tijdens het zetten van een kopje koffie

Dit zijn enkele van de, in onze ogen, pluspunten van de JURA e8 2020. Maar ik weet 100% zeker, dat jij er vast nog wel wat meer op kan noemen!

Hoeveel kopjes koffie kan een Jura zetten?

Het zetten van een kopje koffie is uiteraard het belangrijkste wat een Jura koffiemachine voor jou moet doen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een koffiemachine de juiste hoeveelheid kopjes koffie tegelijkertijd kan zetten. 

Want let goed op. Bij het beantwoorden van deze vraag hebben we het niet over de levensduur van een Jura koffiemachine, maar gewoonweg hoeveel kopjes koffie het apparaat tegelijkertijd kan zetten. 

Veel Jura koffiemachines kunnen twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Wanneer je een melkspecialiteit wil gaan bereiden moet je er rekening mee houden dat je vaak maar één cappuccino of andere specialiteit kan bereiden. 

Hoe vaak Jura reinigen?

Wanneer je lekker wil blijven genieten van je kopjes koffie uit jouw Jura E8 2020 is het slim om ook goed onderhoud te plegen. Dit doe je door je koffiemachine regelmatig te reinigen. Het fijne aan een luxe koffiemachine zoals de Jura E8 2020 is dat het apparaat zelf aangeeft wanneer het tijd is om te reinigen. 
 
Wanneer je toch zelf graag wil weten hoe vaak je een Jura koffiemachine moet reinigen is het goed om te weten dat veelal de maatstaf van 180 kopjes koffie wordt aangehouden. Je kunt wachten tot de machine zelf de reinigingsbeurt aanvraagt, maar je kan ook zelf op de ‘P-toets’ klikken om zodoende de reinigingsmodus in gang te zetten. 
 
Weet in ieder geval dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat jouw Jura koffiemachine goed gereinigd wordt en dat ook blijft. 

Wat is het verschil tussen Jura E8 en Jura S8

Wanneer je de verschillende Jura koffiemachines bekijkt zul je zien dat er een enorm aanbod in de verschillende apparaten is. En soms valt het je dan ook op dat een koffiemachine erg veel op de ander lijkt. De Jura E8 2020 hebben we bovenstaand besproken, maar de Jura S8 nog niet. 
 
Wanneer je goed naar het verschil tussen Jura E8 en Jura S8 kijk zie je dat er een ander touchscreen op de koffiemachine zit. Het bedieningspaneel van de Jura S8 is vele malen uitgebreider en ook luxer dan bij de Jura E8. Deze koffiemachine beschikt ook over de verschillende soorten standen van de maalfijnheid welke je via het display zelf kan aanpassen. 

De Jura S8 heeft 8 verschillende koffieprogramma’s waardoor je voor iedere liefhebber een kopje koffie kan zetten. Ook vinden wij het een pluspunt dat je door middel van de ingebouwde melkopschuimer eenvoudig cappuccino’s en andere melkspecialiteiten kan bereiden. 

Jura E8 Dark Inox

Een andere bekende Jura koffiemachine uit de Jura E8 lijn is de Jura E8 Dark Inox. Deze koffiemachine is eigenlijk hetzelfde als de bovenstaande Jura, alleen de kleur waarin de uitvoering op de markt is gebracht is anders. 

De kleur Jura E8 2020 Dark Inox is extreem geliefd doordat de uitstraling van de koffiemachine erg chique is geworden. Met deze prachtige koffiemachine zet je maar liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten waardoor je ook hier weer enorm veel keuze hebt. 

Een leuke aanvulling op dit apparaat is dat de bodem van de lekbak is gemaakt met een speciale coating ook wel een antislib coating genaamd. Hierdoor blijft het koffiedik niet aan jouw lekbak plakken waardoor die weer erg eenvoudig is om schoon te maken. 

Jura E8 2020: de feiten op een rijtje:

Om een goed overzicht te krijgen van de Jura E8 2020 en haar onderscheidende punten hebben wij ervoor gekozen om de belangrijkste feiten van deze koffiemachine op een rijtje te zetten:

 1. De Jura E8 2020 is uitgerust met het P.E.P. zetsysteem, wat staat voor Pulse Extraction Process. Hierdoor worden er meer aroma’s vrijgegeven en blijven de aroma’s beter in jouw kopje koffie zitten. En dat proef je zeker!

 2. De koffiemachine beschikt over een kleurendisplay met (zeer) hoge resolutie, waardoor het eenvoudig is om de instellingen van jouw koffie aan te passen.

 3. De Jura E8 2020 heeft maar liefst 16 verschillende koffiespecialiteiten, waaronder espresso, latte macchiato, cappuccino en flat white. Een mooie combinatie tussen zwarte koffiespecialiteiten en melkspecialiteiten.

 4. Het koffiezetapparaat beschikt over een bonenreservoir met een inhoud van 280 gram, waardoor je voldoende koffiebonen hebt om meerdere kopjes koffie te bereiden.

 5. De Jura E8 2020 heeft een geïntegreerde melkopschuimer, hierdoor heb je geen externe attributen nodig om een melkspecialiteit te bereiden.

 6. De koffiemachine heeft een onderhoudsvriendelijk ontwerp met een automatisch reinigingsprogramma, waardoor jij maar weinig tijd kwijt bent aan het reinigen van de koffiemachine.

 7. De Jura E8 2020 heeft een energiebesparende modus, waardoor hij minder energie verbruikt wanneer hij niet in gebruik is. Erg handig en lekker zuinig!

 8. De koffiemachine heeft een compacte behuizing waardoor het apparaat in iedere keuken of kantoor past!

 9. De Jura E8 2020 heeft een zeer snelle opwarmtijd van maar 1 minuut. Hierdoor hoef je nooit lang te staan wachten om een kopje koffie te zetten. 

 10. De behuizing is erg stijlvol waardoor de koffiemachine ook direct een ware eye catcher is.

De verschillen tussen de Jura E8 2020 en de S8

Er is vaak wat verwarring over de verschillende koffie series van Jura. Er zijn een aantal verschillen tussen de Jura E8 en Jura S8. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 1. Uiterlijk: De Jura E8 heeft een traditioneel en klassiek uiterlijk, terwijl de Jura S8 een moderner en gestroomlijnd uiterlijk heeft. Hier is bewust voor gekozen.

 2. Aantal specialiteiten: De Jura E8 biedt 16 verschillende specialiteiten, terwijl de Jura S8 15 specialiteiten biedt. Geen groot verschil, maar toch. 

 3. Display: De Jura E8 heeft een kleurendisplay met een resolutie van 2,8 inch, terwijl de Jura S8 een kleurendisplay met een resolutie van 4,3 inch heeft. De grootte van het scherm wijkt dus aanzienlijk af!

 4. P.E.P. zetsysteem: Het P.E.P. systeem van de Jura S8 is net even wat beter in elkaar gezet dan die van de E8.

 5. Maalwerk: Het maalwerk van de E8 is net wat eenvoudiger dan die van de S8. 

 6. Waterreservoir: De Jura S8 heeft een groter waterreservoir van 1,9 liter in vergelijking met de Jura E8, die een waterreservoir heeft van 1,9 liter.

 7. Bediening: De Jura S8 heeft een draaiknop op het bedieningspaneel, terwijl de Jura E8 alleen toetsen heeft.

 8. Prijs: Over het algemeen is de Jura S8 duurder dan de Jura E8.

Over het algemeen hebben de Jura E8 en Jura S8 veel overeenkomsten, maar de Jura S8 is eigenlijk net weer even de luxere versie van de E8. En daar betaal je dan ook zeker voor. Het is dan ook logisch dat de opties net even wat uitgebreider zijn bij de S8. Je kan de keuze daarom het beste maken op budget en/of behoefte aan technologie. 

Veelgestelde vragen

Ja, deze koffiemachine is een van de beste koffiemachines op de markt.

Dat is erg afhankelijk van hoe vaak jij jouw koffiemachine gebruikt en ook hoe jij deze onderhoud. Maar normaliter gaat een Jura koffiemachine zeker 6 tot 8 jaar mee. 

Goedkoop is deze koffiemachine zeker niet, maar dat zijn we gewend van de Jura koffiemachines. 

Nee, de Jura S8 is net even wat beter uitgerust met technologische opties dan de E8.

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl