Hoe maak je een cappuccino?

Veel koffieliefhebbers kunnen op zijn tijd ook wel eens genieten van een van de melkspecialiteiten die barista’s van deze wereld ons te bieden heeft. Eén van de meest voorkomende melkspecialiteiten is de cappuccino. Iedereen kent hem, iedereen heeft hem wel eens geproefd en ook iedereen heeft hier vast en zeker wel een mening over. 

Wij richten ons voor nu even graag tot degene die wel kunnen genieten van een lekkere cappuccino. Maar wist je ook dat veel mensen niet goed weten hoe ze een cappuccino moeten maken? Terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Desondanks gaan wij nog even verder in op de vraag: “Hoe maak je een cappuccino?”. Gewoon, om jou even verder op weg te helpen.

De benodigdheden

Je kent het wel, de barista met een grote bar en alle benodigheden om voor jou een overheerlijke koffie te maken. Van melkopschuimers tot volautomatische espressomachines. Wellicht zelfs een pistonmachine of een ouderwetse filtermachine. Maar wist je dat je ook eenvoudig een cappuccino kan maken bij jou thuis zonder al deze dure apparaten? 

Op de vraag: “hoe maak je een cappuccino?” Kunnen we eigenlijk best wel kort zijn: door de juiste benodigdheden aan te schaffen! Heb je een espressomachine met een geïntegreerd stoompijpje? Dan ben je eigenlijk al snel klaar. Maar we gaan er vanuit dat je deze niet hebt, anders was je waarschijnlijk ook niet op dit blogje beland.

Wanneer je thuis gebruik maakt van een Senseo of een Nespresso apparaat heb je nog wel wat extra hulpmiddelen nodig. Denk hierbij eens aan een: 

  • Roestvrijstalen kannetje
  • Melkopschuimer
  • Thermometer
  • Volle melk
Al met al moeten we wel bekennen dat een thermometer misschien iets wat van het goede is. Maar wil je het helemaal goed aanpakken, dan kan je hem zeker gebruiken!

[product overzicht]

Hoe maak je een cappuccino?

Nu dat we weten wat we allemaal nodig hebben voor het maken van een cappuccino kunnen we aan de slag.

Om het allemaal wat visueler te maken hebben we hiernaast een filmpje toegevoegd om het nog wat duidelijker te maken. Klik op de afspeelknop en dan wordt het je vanzelf allemaal wat duidelijker. Veel plezier!

Wil je ook eens wat anders proberen dan een cappuccino? Bekijk dan ook ons blog vol met allemaal verschillende melkspecialiteiten. Of in het bijzonder de overheerlijke flat white!

Gerelateerde blogs:

Direct trade koffie

Wat is direct trade koffie?

Home Wat is direct trade koffie? Koffie is één van de meeste favoriete dranken welke wereldwijd wordt geconsumeerd. Gemiddeld drinkt een Nederland ongeveer 2 koppen

Read More »
Turkse koffie Cezve

Hoe maak je Turkse koffie?

Home Hoe maak je de lekkerste Turkse koffie? Het bereiden van Turkse koffie, ook wel Turkse Ibrik koffie genaamd, lijkt in principe een beetje op

Read More »